Vi har fått ett pris!

Utmärkelsen 2018 - kategorin Mellanstora företag för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv.

HML prisas för samverkan mellan skola och näringsliv
HML - Haga Mölndal LBC - har utsetts till vinnare av Göteborgsregionens pris Utmärkelsen 2018 - kategorin Mellanstora företag för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv.
Utmärkelsen 2018 delades ut på onsdagen, den 17 oktober, av SAK-rådet på Gymnasiedagarna och Future Skills stora scen i Göteborg.
Juryns motivering för HML som segrare i kategorin Årets mellanstora företag lyder:
"Årets mellanstora företag ger eleverna, hela vägen från grundskolan upp till vuxenutbildningen, möjlighet att få en inblick i vad det innebär att arbeta inom denna bransch. Genom sitt gedigna arbete inspirerar företaget även andra företag till att engagera sig i olika typer av samverkansaktiviteter.
Genom att visa upp den bredd av yrken som finns inom företaget ger de eleverna en mängd exempel på olika karriärvägar. Här tas alla elever emot med öppna armar och stöttas utifrån varje elevs enskilda önskemål och behov. Mötet med ungdomar anses som nödvändigt för att kunna fylla det framtida kompetensbehovet. Möten som ska kännas meningsfulla och inspirera till att slutföra sin utbildning".
Priset Utmärkelsen 2018 delades ut i de fem kategorierna Grundskola (vinnare Svenska Balettskolan), Gymnasieskola (vinnare Göteborgs Tekniska Gymnasium), Årets yrkeslärare (vinnare Ronnie Johansson, Nösnäsgymnasiet), Mellanstora företag (vinnare HML - Haga Mölndal Lastbilscentral) och Stora företag (vinnare Skanska Sverige, Region Nya Hem Göteborg).
Utmärkelsen är Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv. Under ett antal år har priset delats ut för att uppmärksamma och premiera verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och företag som arbetar särskilt bra och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv. Sedan några år tillbaka delas även priset ut till en yrkeslärare.
Vinnarna väljs ut av en jury bestående av representanter för näringslivet och fack (SAK-rådet - Skola arbetslivskontakter) samt utbildningspolitiker.
Utmärkelsen delades i år ut på Gymnasiedagarna och Future Skills stora scen och det var många i publiken när Helene Odenjung korade vinnarna.
Innan priserna delades ut höll Gabriela Bouizgarne från SAK-rådet en presentation om vad SAK-rådet gör och om varför det är så viktigt med en samverkan mellan skola och arbetsliv. Dessutom fick publiken höra förra årets vinnare tipsa om vad andra kan göra för att få till ett gott samarbete mellan skola och arbetsliv och berätta om vad de gjort det senaste året.
SAK-rådet består av: Business Region Göteborg, Saco, Västsvenska Handelskammaren, TCO-rådet i Storgöteborg, Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingen, Göteborgsregionen (GR), Företagarna och LO-distriktet i Västsverige.