7

Kranbilstransporter i Göteborg

HML är din pålitliga samarbetspartner för kranbilstransporter i Göteborgsområdet. Vi har ett stort utbud av kranbilar som sträcker sig från små minikranar på 3 tonmeter till tungkranar med 165 tonmeters kapacitet. Vi har ett stort antal kranbilar med specialisering på korta jobb, vilket ger oss hög omsättning på vår vagnpark. På så sätt kan vi ge våra kunder hög service och korta väntetider på transporter med kranbilar.

Oavsett om du vill bedriva distribution med kranbil, behöver en kranbil för anläggningstransporter eller vill ha hjälp att transportera specialgods med kranbil så kan vi hjälpa dig. Vi har även TMA-bilar som skapar trygga arbetsområden vid vägarbeten, trafikolyckor eller andra avstängningar.

Våra kranbilstransporter underlättar för våra kunder att flytta större föremål och material, men kranbilarna kan även användas för att köra ut och hämta in storsäckar. Med vårt breda utbud och vår kunskap kan vi erbjuda den perfekta kranbilstransporten för ditt ändamål. Oavsett om du behöver transportera material till en byggarbetsplats eller flytta tung utrustning så kan vi hjälpa dig att göra det på ett säkert och effektivt sätt.

Vi utgår från Göteborgsområdet och kan erbjuda kranbilstransporter i hela Västra Sverige.

Kontakta vår kranbilsavdelning

– för alla typer av kranbilsstransporter

Distribution med kranbil

När det behövs distributionskranbilar med fast flak och kran så har vi ett brett utbud. Från smidiga och lätta bilar med lastförmåga på 3,5 ton med en kran som klarar 1 ton intill sig och räckvidd på 6 meter – upp till de största kranbilarna med räckvidd på 35–40 meter med jibb och vajerspel.

Standardbilen har en lastförmåga på upp till 6 ton med 14 meters kranarm.

Våra kranbilar kan utrustas med pallgafflar, personkorgar och pancake för montering av glaspartier, vilket gör det möjligt för oss att ta hand om alla möjliga typer av distributionstransporter. En del av våra kranbilar är utrustade med en jibb, vilket är en extra kran som är monterad på den ordinarie kranen. Jibben är en effektiv lösning vid montering av olika slag och gör det möjligt för oss att nå längre och vinkla in kranen på trånga eller svåra platser.

Kran & Special

Anläggningstransporter med kranbil

Våra fordon passar ypperligt för kranbilstransporter till anläggning med tipp. Vi erbjuder allt från smidiga och lätta 2-axlade bilar med lastförmåga på 5 ton och en räckvidd på 14 meter, upp till våra största 4-axlade bilar med lastförmåga på upp till 13 ton och 17 meters kranarm.

 

Våra minsta kranbilar för anläggningstransporter är utrustade med gripskopa och är ett perfekt val när man smidigt behöver ta sig fram i trånga miljöer. Bland utrustningen hos våra största bilar finns bland annat gripskopa, gripklo och pallgaffel. Med våra gripskopor kan vi gripa upp material, samt skopa ut direkt på plats. Materialet kör vi direkt till närmsta deponi, tipp eller annan önskad plats.

Våra standardbilar har 14 meters kranarm. Vi har även 3-axlade bilar med en lastförmåga upp till 10 ton.

Anläggningstransport med kranbil

Specialtransporter med kranbil

Har du behov av kranbilstransporter för tunga, långa, breda och besvärliga gods? Vi på HML har lösningen med hjälp av våra kranbilar för specialtransporter. Vi kan använda både våra krantrailers och våra vanliga flaktrailers med flak upp till 18 meter långa för att kunna transportera alla typer av gods.

Vi har flera kranbilar med olika typer av specialutrustning för att kunna lösa de flesta utmaningar. Exempelvis har vi en kranbil med såg som är perfekt för att beskära träd. Vi kan även transportera bodar och 20-fots containers med våra specialbilar. Om det behövs så kan vi använda bil och släp och då transportera två stycken åt gången.

Vi löser kranbilstransporter för specialgods både inom och utanför Göteborgsområdet. Tack vare att vi ofta har transporter som sträcker sig längre både inrikes och utanför Sveriges gränser så löser vi det mesta. Ingenting är för litet, för stort eller för krångligt för oss att transportera.

Kranbilslyft

TMA – tvätt och vattenkranbilar

TMA står för Truck Mounted Attenuator och är en specialbyggd lastbil som är utrustad med en krockdämpare som monterats på fordonets bakdel. TMA-bilar är en viktig del av säkerheten vid arbeten som utförs i eller i anslutning till trafik. De skyddar arbetare och minskar risken för allvarliga skador och dödsfall.

Vi på HML kan erbjuda TMA-bilar med chaufförer som är specialutbildade för att skapa trygga arbetsområden vid vägarbeten, trafikolyckor eller andra avstängningar. Vid arbeten på vägar är detta skydd av största vikt, både för de som arbetar på platsen och för ouppmärksamma trafikanter.

Vi har även kranbilar utrustade med vattentankar och högtryckstvättar med en räckvidd på upp till 15 meter. Dessa är idealiska för tvätt av tunnlar, vägskyltar eller exempelvis fönster på höghus.

Flera av våra kranbilar är dessutom utrustade med spridare bak och i kranen vilket kan komma till användning när du behöver fylla poolen eller brunnen, vattna deponier eller som hjälp vid brandbekämpning.

 

Tvätt med vattenkranbil
John Beistorp

John Beistorp

Trafikledare

Christofer Carlsson

Christofer Carlsson

Trafikledare

Marlene Claesson

Marlene Claesson

Trafikledare

Therese Franzén

Therese Franzén

Trafikledare

Peter Krischausky

Peter Krischausky

Trafikledare

Jasmine Martini

Jasmine Martini

Trafikledare

Joel Niklasson

Joel Niklasson

Trafikledare

Emma Björklund

Emma Björklund

Avdelningsansvarig Kran & Maskintransporter

Jonny Roldin

Jonny Roldin

Säljare Kran & Maskintransport

Andreas Olsson

Andreas Olsson

Avdelningsansvarig Sortering

Kontakta oss! Hör av dig till oss om du vill veta mer om någon av våra tjänster.