Haga Mölndal Lastbilcentral och Skanska valde fossilfria betongtransporter

Skanska och HML arbetar i en ständigt föränderlig transportbransch med uppgiften att leverera betong till olika platser för byggprojekt. Att effektivt planera transporter och tankningar är av yttersta vikt, vilket är avgörande för att bibehålla en effektiv och pålitlig leveranskedja.

I en tid när samhället efterfrågar mer hållbara lösningar och kraven på minskning av utsläpp blir strängare visar HML och Skanska, tillsammans med Gasum, hur man kan gå mot en grönare framtid. Detta genom att välja biogas som förstahandsval för fossilfria transporter.

 ”Mitt åkeri är ett av över 70 andra delägarföretag i HML Lastbilscentral. Vi kör för Skanska som är en av våra viktigaste kunder. När de efterfrågade fossilfria transporter så diskuterade vi flera olika alternativ och biogas visade sig vara det mest kostnadseffektiva. Vi bestämde oss helt enkelt för att anta utmaningen att bli det första företaget i Sverige som använder just biogas för betongtransporter”, berättar Robert Berg från HML lastbilscentral.
”För oss är det avgörande att göra denna omställning tillsammans med någon som kan guida oss i rätt riktning och här kommer Gasum in i bilden, Sveriges största biogasproducent och en pålitlig partner”, säger Robert.

”Att byta till biogas är en enkel övergång och påverkar inte våra lastbilars kapacitet”, förklarar Martin Bergqvist, distriktschef på Skanska Betong. ”Dessutom ser vi en betydande minskning i vårt totala koldioxidavtryck för våra transporter”, fortsätter han.

”Vårt engagemang för en mer hållbar framtid är starkt och skiftet till biogas har påverkat oss på Skanska betydligt. Det har stärkt oss i relationer med våra kunder som också är ute efter att uppnå fossilfria leveranser. Tack vare HML och Gasum kan vi nu påbörja den här övergången ”, tillägger Martin.

Fler nyheter

Vill du jobba hos oss?

Vill du jobba hos oss?

Är du den vi söker för att förstärka vårt team?Just nu letar vi efter en Kundansvarig/ Utesäljare till vår anläggningsavdelning här på HML. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas inom relationsbyggande arbete och utveckla HML:s affärsuppdrag inom området för...

Vårstädning

Vårstädning

Vi hanterar allt från trädgårdsavfall och brännbart till schaktmassor, vitvaror och asbest. Vi har lång erfarenhet av återvinning och källsortering av avfall och ser till att din avfallshantering sköts på ett ansvarsfullt och miljövänligt sätt. Ut med det gamla – och...

Jessica Alm: ”Jag vill se fler kvinnor i branschen”

Jessica Alm: ”Jag vill se fler kvinnor i branschen”

Planen var från början att bli ambulansförare. För att förverkliga den planen påbörjade Jessica Alm en undersköterskeutbildning och började jobba extra på ett äldreboende. Men med tiden insåg hon att hennes åksjuka inte skulle göra det möjligt för henne att åka bak i...